Nederlands
Français
Bestellen
Bestellen
Last van hooikoorts?

Het is lente! Jonge lammetjes in de wei, bloemen, bomen en planten krijgen weer kleur. We verlangen ernaar om meer buiten te zijn. Maar wat als je last hebt van hooikoorts..? Er valt dan weinig te genieten in deze tijd van het jaar. Jeukende ogen en neus, een loopneus, niezen, hoofdpijn, vermoeidheid, benauwdheid en duizeligheid kunnen symptomen zijn van hooikoorts. Met een juiste aanpak is het op te lossen.

Onbalans in lever- en galblaassysteem
Hooikoorts valt onder de allergieën. Allergieën hebben altijd te maken met een onbalans in het lever- en galblaassysteem. Volgens de vijf elementenleer valt de lente inderdaad samen met het lever- en galblaassysteem (houtelement). Dit betekent dat in deze tijd het leversysteem het meest actief is. Belangrijk om te weten is dat de lever een rechtstreekse verbinding heeft met de neuszenuwen. Deze zenuwen zijn bepalend bij het herkennen van stofjes via de reuk. En de neuszenuwen hebben weer een rechtstreekse verbinding met ons immuunsysteem.

Behandeling van de neuszenuwen
Veel middelen tegen hooikoorts zijn gericht op de histaminereactie die ontstaat bij een allergie. Volgens ons zou de aandacht meer uit moeten gaan naar het behandelen van de neuszenuwen, zodat er geen overreactie van het immuunsysteem plaats hoeft te vinden. De formule Firm (No 87), die een combinatie van micro elementen bevat, draagt bij aan herstel van de neuszenuwen. Bovendien helpt het bij het tot rust brengen van het immuunsysteem.

Behandel leversysteem al in winter
Bij hooikoorts vindt er een stressreactie plaats bij het registreren van bepaalde bloem- en plantdeeltjes. Deze reactie kan alleen plaatsvinden indien het leversysteem al uit balans was voor het begin van de lente. Het beste is dus om bij hooikoortsklachten al in de winter, medio januari februari, het leversysteem te laten checken. Om de lever te ondersteunen zijn de formules Brightness (No 59) en Independence (No 68) zeer effectief.

Let op: het inademen van toxische stoffen uit de lucht kunnen ook klachten veroorzaken die lijken op die van hooikoorts. Laat uw therapeut, indien mogelijk, hierop testen. Dit brengt namelijk een andere behandeling met zich mee.

Neem voor vragen of advies gerust contact op met Realign! 


Bestel Cell Essentials hier !
Vorige bericht:
Volgende bericht:
Voor verdiepende kennis en liefdevolle inspiratie, 

volg onze nieuwsbrief:
Vul hieronder jouw gegevens in:
Statement: de producten van REALIGN zijn goedgekeurd door het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en sport onder nummer: VGP/VC 3000455
REALIGN
De Doorgang 2
5473 HZ Heeswijk-Dinther
Email: info@realign.today
Telefoon: +31 (0)413 29 44 75
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram